Sif Jakobs, designer

Prisvärda smycken med en lyxigt utseende

En av de mest efterlängtade vårkollektionerna för LI Ljung i Lund är Sif Jackobs. Sifs smycken är alltid väldigt intressanta, men den här gången förväntar vi oss något ännu mer speciellt och coolt. HÅLL UPP!

Några intressanta fakta om Sif:
  •  Hon föddes på Island.
  •  Flyttade till Danmark, Köpenhamn och startade sitt smyckesföretag 2006.
  •  Först ville hon bli arkitekt, men insåg snart att hon ville göra olika typer av design och provade smycken, - som hon säger, "Jag ville designa föremål med mina händer och kunna röra och känna dem."
  •  Hon äger en Harley Davidson och gillar att åka den på Köpenhamns gator
  •  Sifs hemliga missbruk är Coca Cola, hon kan inte leva utan det.
  •  Sifs favoritsmycke är en ring. "Allt börjar alltid med en ring" - säger hon och jag minns en annan känd smyckesdesigner, som sa "min favorit är såklart en ring, med ring ger du alltid ett hopp om att något underbart kommer att hända i livet"
  •  Hon brukade vara en svart /vit person - men nu handlar det om färgerna.

Sifs skapelser är klassiska på ett nytt sätt, med rena linjer, men samtidigt väldigt annorlunda och alltid med en intressant twist. Sterling silver är rodiumpläterad, det ger smyckena en mjuk glänsande finish och oxiderar nästan aldrig. Guldpläterade bitar är också med rodiumfinish, det är därför guld "sitter" så mycket bättre. Det här är ett av de bästa guldpläterade smyckena jag någonsin testat och tro mig, jag har provat mycket.*

En annan bra sak med Sif Jacobs smycken är att du enkelt kan mixa och matcha mycket av hennes kollektioner och lika enkelt med andra smycken, även med väldigt dyra, eftersom hennes smycken ser extremt dyra ut, även att Sifs priser är väldigt överkomliga.

Företaget erbjuder gravyr, det betyder att du kan skräddarsy smycken för dig eller göra en mycket speciell present till någon annan. Gravering ingår alltid i priset**

Hennes första passion - arkitektur inspirerar fortfarande Sif, som hon säger "Ganska ofta byggnader, broar eller monument jag stöter på leder till inspiration för nästa kollektion"

Född på Island, utbildad i Sverige, bor och arbetar i Danmark, Sif är en riktig NORDISK STJÄRNA. Vi älskar hennes tidlösa vackra smycken och enligt vår erfarenhet kan du nästan i alla åldrar hitta något som kommer att inspirera dig. Så, HÅLL UPP!

*Smycken är pläterade i guld, så du bör ändå undvika vatten och kemikalier

**vi graverar inte i butiken, vi skickar smycken till huvudkontoret

Tillbaka till blogg