How to where your jewellery

Hur och var du bär dina smycken

Detta är en epok av SMYCKEN inom mode och vardag. Idag finns det inga regler om hur och var man ska bära dem. Du kan bära ett djärvt halsband till lunchdejten med dina vänner och kanske samma smycke till cocktailpartyt.

Vi ser alla slags smycken från loppmarknader runt om i världen till de dyraste. Människor använder värdefulla smycken bara för skojs skull, inte för speciella tillfällen. Vi är inte "försiktiga" med att använda stora och djärva smycken längre.

Här är några av de mest populära svenska smyckesmärken du kan köpa i vår butik:

  1. Yvone Christa grundades 1991 i Los Angeles av Yvonne Clamf och Christina Söderström. De två svenska formgivarna träffades i Rom när de gick på designskola och flyttade kort därefter till Los Angeles där deras första smycken skapades i en liten delad lägenhet. Snart upptäckte skådespelerskor och modeller deras unika design och började beställa skräddarsydda plagg. Yvone Christa smycken medverkade även i film och tv, samt i utställningar på Statens konstmuseum (Stockholm) och National Gallery of Art i Washington, DC.

Yvone Christa New York är känd över hela världen för att återuppfinna den uråldriga konsten med traditionella filigransmycken med en modern känsla. Varje smycke är noggrant handgjorda med den venetianska filigrantekniken: tunna silvertrådar som ömtåligt tvinnas till mönster och löds samman och sedan får en åldrad finish. Många smycken inkluderar sötvattenspärlor och halvädelstenar som jade, kvarts, jaspis, citrin, ametist, onyx och cubic zirconia.

  1. Sophie by Sophie grundades 2006 av Sophie Gyllenhammar. Innan hon startade företaget gjorde Sophie exklusiv design för fina smycken till kunderna och sedan tillverkade juvelerare dem, men när hon märkte att behovet av billigare smycken fanns där startade hon sitt företag. Hon designar fortfarande alla sina smycken själv. Som Sophie säger kan inspiration komma plötsligt, från något hon ser på gatan, från musiken hon lyssnar på, från färgerna, som hon säger - inspiration kommer från allt, mellan himmel och jord och hennes sinne och ögon är alltid öppna och hon har alltid en anteckningsbok med sig. Sophie by Sophies kollektioner inkluderar fina smycken och modesmycken, gjorda i silver och guldpläterat silver, några stora smycken är gjorda i mässing. Stenar är alltid ädelstenar. Som Sophie tycker om att säga, gör hon smycken för coola kvinnor i alla åldrar. Sophie by Sophie stödjer tre olika välgörenhetsorganisationer

- CHILDHOOD

- WILDHOOD

- WATERAID

  1. Caroline Svedbom smycken lanserades 2013 för att ge glädje och färg till kvinnor i alla åldrar. Caroline Svedboms smycken är handgjorda i en familjestudio i Grekland där skickliga hantverkare är stolta över sin uppmärksamhet på detaljer och kvalitet i varje steg av processen. Detta betyder att varje smycke inte bara är unik utan också av högsta kvalitet. De är gjorda i mässing av högsta kvalitet och med mycket speciella kristaller från Österrike. Caroline hämtar inspiration från sin favoritplats grekiska Akropolis, dit hon gillar att åka väldigt tidigt på morgonen och njuta av dess skönhet och historia. Hennes resa som smyckesdesigner började i barndomen, hennes familj arbetade med smycken i generationer. Hon älskade att gå till sin pappas arbetsplats och leka med ädelstenar på hans kontor. När hon blev äldre började hon följa sin pappa på smyckesutställningar i Italien och bestämde sig för att det var det hon ville göra i framtiden. Idag säljer Caroline Svedboms smycken i mer än 350 butiker i Sverige och runt om i världen. Och som vi ofta brukar säga till våra kunder – alla från 5 till 95 älskar Caroline Svedbom!

Avslutningsvis vill vi bara säga:

  • Njut av dina smycken och använd dem när du känner för det. Du bestämmer! Få dem att gnistra....

 

Tillbaka till blogg